Hoe werkt een online echtscheiding en moet je er een krijgen?

by


Veel echtparen zoeken naar manieren om tijd, moeite en geld te besparen bij een echtscheiding. Waarom zouden echtgenoten te veel betalen als ze kosten kunnen vermijden? Gelukkig bestaan er in de 21e eeuw verschillende hulpmiddelen om het echtscheidingsproces te vereenvoudigen, zoals professionele bemiddeling en online echtscheiding.

Laten we ons richten op online echtscheiding. Het klinkt verleidelijk, maar veel mensen begrijpen de essentie van internet echtscheidingsdiensten niet helemaal.

Hieronder zullen wij de belangrijkste kwesties en concepten van echtscheiding via het internet bekijken. Echtgenoten moeten de informatie lezen voordat zij beslissen of het bij hen past of niet.

Wat is Online Echtscheiding?

Online echtscheiding is een snelle en betrouwbare manier om echtscheidingsformulieren op te stellen voor niet-betwiste zaken. Echtgenoten ontvangen de definitieve beschikking van de rechtbank NIET online, alleen ondersteuning bij het opstellen van de vereiste documenten.

Om gebruik te maken van online echtscheiding, moeten echtgenoten:

Een minnelijke echtscheiding krijgen
Hiervoor moeten de echtgenoten het eens zijn over de echtscheiding en de voorwaarden, zoals de voogdij over de kinderen, de verdeling van de goederen, partneralimentatie en andere huwelijksgerelateerde kwesties.

Een huwelijksvragenlijst (interview) invullen
Met behulp van een online vragenlijst verstrekt de indiener de nodige informatie over zijn huwelijk en de voorwaarden van de echtscheiding. Op basis van de antwoorden genereert het systeem aangepaste echtscheidingsformulieren.

Online echtscheidingsbedrijven bieden diensten aan voor het opstellen van juridische formulieren. Bovendien, sommige webdiensten bieden extra hulp bij het indienen van echtscheiding online of offline voor een extra vergoeding.

Wat zijn de voordelen van online echtscheiding?

Elk online echtscheidingsplatform heeft zijn specifieke voordelen. Hieronder zullen we drie veel voorkomende voordelen belichten.

Prijs
De gemiddelde kosten van een echtscheiding in de VS zijn $12.900. Echter, het grootste deel hiervan is te wijten aan advocaatkosten.

Uurtarieven voor familierechtadvocaten variëren van $75 tot $1,500. Naast de diensten van de advocaat moeten echtgenoten ook dossierkosten, ouderschapscursussen, onroerend goed taxaties, enz. betalen.

Echtgenoten kunnen echter de echtscheidingskosten met de helft of drie keer verminderen met online echtscheiding. Ten eerste, bij een onbetwiste echtscheiding hebben echtgenoten geen advocaat nodig om hun belangen te beschermen. Echtgenoten kunnen een doe-het-zelf echtscheiding hebben.

Ten tweede is het invullen van formulieren niet duur. Bijvoorbeeld, de OnlineDivorce.com basis voorbereidingsscheiding service kost $ 139.

Risicominimalisatie
Bij een doe-het-zelf-scheiding zijn de echtgenoten volledig verantwoordelijk voor het proces van huwelijksontbinding, van het opstellen van papieren tot het verdedigen van hun belangen in de rechtbank. Vaak maken echtgenoten fouten tijdens het opstellen van de papieren.

Met behulp van online echtscheidingsdiensten kunnen echtgenoten ervoor zorgen dat zij de benodigde formulieren hebben geselecteerd en ingevuld. Gespecialiseerde diensten bieden ook gemakkelijk te volgen instructies voor het indienen van de aanvraag bij de rechtbank.

Met een gids kunnen scheidende echtgenoten de valkuilen van de rechtsgang gemakkelijk zelfstandig overwinnen.

Over het minimaliseren van risico’s gesproken, overweeg wat u nog meer zou kunnen doen en bekijk “36 dingen die u moet doen als u over echtscheiding nadenkt”.

Snelle service
Afhankelijk van de werklast, kan het opstellen van echtscheidingsformulieren met een advocaat een week of langer duren. Echtgenoten kunnen echter binnen twee werkdagen een echtscheiding aanvragen met online echtscheiding.

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een online echtscheidingsbedrijf?

Bij het kiezen van een online echtscheidingsbedrijf, moeten echtgenoten zich richten op:

Recensies
Er moeten echte getuigenissen van klanten zijn. Echtgenoten kunnen ook recensies en beoordelingen van betrouwbare deskundigen lezen.

Terugbetalingsgarantie
Een eerlijk online echtscheidingsbedrijf, dat waarde hecht aan zijn reputatie en ernaar streeft om kwalitatief hoogwaardige hulp te bieden, heeft een geld-terug-beleid.

Klantenondersteuning
Klantenondersteuning helpt de service te verbeteren en helpt bij problemen, zoals een terugbetaling of het invullen van een enquête.

Prijs
Gemiddeld hebben alle diensten ongeveer dezelfde prijs voor het genereren van kant-en-klare juridische formulieren. Echter, als de prijs onder de $ 100 is, is het een rode vlag dat het bedrijf blanco of lage kwaliteit echtscheidingspapieren verkoopt.

Aangeboden diensten
Online echtscheiding moet bieden COMPLETED formulieren. Echtgenoten kunnen blanco formulieren gratis downloaden van de website van de rechtbank. Als u ze voor geld aangeboden krijgt, is het 100% oplichterij.

Juridische ondersteuning
Bewezen, betrouwbare online echtscheiding websites hebben advocaten beschikbaar om extra juridisch advies te geven aan klanten met betrekking tot hun zaken. Het is geen verplichte service, maar het is een voordeel.

Gebruiksvriendelijke functionaliteit
Echtgenoten moeten aandacht besteden aan het proces van het genereren van papieren, of de verstrekte informatie relevant is, of alle knoppen actief zijn, en hoe de betaling voor diensten wordt gedaan. Alles moet schoon zijn en goed werken.

Marktpositie
Besteed aandacht aan hoe lang de online dienst al op de markt is. De leeftijd van de dienst geeft aan hoe betrouwbaar en relevant deze is voor klanten.

Welke documenten moet ik verzamelen voor het gebruik van online echtscheiding?

Om de vragenlijst van de online echtscheidingsdienst in te vullen, hebben de echtgenoten enkel hun huwelijksakte en de geboorteakten van eventuele kinderen nodig.

Kijk op, “Denken aan echtscheiding? Belangrijke stappen om voorbereid te zijn”.

Hoe lang duurt een online echtscheiding?

Het duurt maximaal twee uur om het onderzoek in te vullen. Maar het aantal vragen is afhankelijk van de staat en de omstandigheden van de echtscheiding.

Het genereren van echtscheidingspapieren duurt maximaal twee werkdagen. Sommige diensten bieden zelfs aan om dit proces te versnellen indien de omstandigheden dit vereisen.