Hoe kies je de juiste echtscheidingsadvocaat

by

Het kiezen van de juiste echtscheidingsadvocaat kan voor veel mensen een moeilijke taak zijn. Toch zijn er een aantal stappen die u kunt nemen om het echtscheidingsproces gemakkelijker te maken. Hieronder is een lijst van zeven tips en trucs die u zullen helpen begeleiden in uw reis naar de perfecte advocaat voor uw situatie te vinden.

Stel dat uw scheiding niet volledig verstrengeld is met kinderen en financiën. In dat geval kunt u een mediator inhuren om u te helpen onderhandelen over de voorwaarden van uw echtscheiding.

Het vinden van de juiste echtscheidingsadvocaat is de sleutel tot wat een snellere, minder dure echtscheiding zou kunnen zijn. Het is de taak van uw echtscheidingsadvocaat om u zo goed mogelijk te vertegenwoordigen in dit proces. Laat uw emoties niet de vrije loop bij de onderhandelingen over materiële zaken die niet veel voor u betekenen. Het is aan u om eerst te weten wat u wilt, zodat u de juiste keuze kunt maken.

Weet wat je wilt

Het eerste wat je moet doen is erachter te komen wat voor soort advocaat je zoekt. Bijvoorbeeld, stel dat uw probleem is gerelateerd aan voogdij over kinderen. In dat geval moet je op zoek naar een familierecht advocaat om uw behoeften beter te dienen en het echtscheidingsproces meer beheersbaar te maken.

Hetzelfde geldt voor elk ander type van juridische aangelegenheid. Zorg ervoor dat de persoon of het kantoor gespecialiseerd is in de gebieden die uw geschil omringen.

Weten wat je wilt vanaf het begin zal helpen beperken uw zoekopdracht, waardoor het minder waarschijnlijk voor u om te worden verward of misleid op enigerlei wijze tijdens dit proces.

Als er een specifieke advocaat is die er uitspringt maar zijn prijs is te hoog, laat u dan niet meteen afschrikken. Het kan gewoon betekenen dat ze veel ervaring hebben en dat ze het waard zijn.

Echter, als je niet zeker bent van hun prijs of gebied van expertise dan wilt u misschien blijven zoeken naar iemand die beter past bij uw behoeften

Om de juiste echtscheidingsadvocaat te vinden die het beste bij uw zaak past, moet u de tijd nemen om zoveel mogelijk informatie over hen te zoeken op sociale media of op zijn minst beoordelingen bekijken die zij hebben ontvangen van eerdere cliënten.

Je moet ook vragen om een consultatie van de echtscheiding advocaten, dit is waar je de kans om te voldoen aan met uw echtscheiding advocaat en krijg al uw vragen beantwoord in persoon voordat u enige toezeggingen te doen om eindelijk juridisch advies over uw zaak.

De meeste echtscheiding advocaten niet uitdelen juridisch advies, maar geven u een algemeen idee van wat te verwachten bij de eerste consultatie. De meeste echtscheidingsadvocaten hebben een dossier. Het is een goed idee om de echtscheidingsadvocaat te vragen naar het procesverleden van de advocaat als u kiest voor een echtscheiding.

Stel een realistisch doel

Het kan moeilijk zijn om te weten waar u wilt dat uw zaak te gaan. Er is geen goed of fout antwoord voor welke uitkomst een persoon wil, maar het is belangrijk om realistische doelen in gedachten hebben en ervoor te zorgen dat ze worden voldaan met het plan van aanpak naar voren gebracht door uw echtscheiding advocaat.

Sommige mensen willen bijvoorbeeld dat hun echtgenoot instemt met het delen van de voogdij, terwijl anderen misschien het huis of een gelijke verdeling van de activa willen.

Het is belangrijk om te weten waar u naar op zoek bent en ervoor te zorgen dat uw echtscheidingsadvocaat u kan helpen dat doel te bereiken.

Kijk voor echtscheiding advocaten in uw stad en provincie

Bij het zoeken naar een echtscheiding advocaat, wilt u misschien eerst zoeken op stad en dan provincie. Dit kan u toelaten om te zien wat gekwalificeerde advocaten zijn beschikbaar in uw omgeving die in staat zal zijn om te helpen met het type zaak die je gaat door.

Als voorbeeld: Als u woont in Jacksonville, Florida, of Duval County. U kunt Google of Siri, of een andere zoekmachine vragen om een echtscheidingsadvocaat in mijn buurt te vinden. Het rendement zal zijn voor alle echtscheiding advocaten in uw locatie; als je buiten de directe omgeving, moet u wellicht op zoek naar een echtscheiding advocaat in Jacksonville, Florida als een zoekterm.

Kies ten minste drie advocaten te raadplegen

Je zou kunnen kiezen de eerste advocaat die je vindt, of je zou je best doen om de beste advocaat te vinden uit alle potentiële advocaten. De juiste advocaat zou kunnen zijn uw eerste echtscheiding advocaat gevonden in uw zoekopdracht of de laatste wanneer u op zoek bent naar een echtscheiding advocaat of ervaren advocaat te kiezen. Het is gebruikelijk voor mensen om te kijken naar verschillende advocaten langs de weg.

Als u op zoek bent naar een echtscheidingsadvocaat die het juiste scheidingsproces kan navigeren, is het belangrijk om de juiste te hebben. Hier zijn drie stappen die ik adviseer bij het kiezen van een advocaat:

  • Vraag vrienden of een familielid of zij goede advocaten kennen.
  • Spreek met een advocaat over uw specifieke situatie en behoeften (d.w.z., honorarium structuur)
  • Kijk naar Google Reviews van de echtscheidingsadvocaat
  • Het is belangrijk op te merken dat u niet zomaar met de eerste de beste advocaat in zee moet gaan. Op deze manier heeft u meer opties en een betere kans op het vinden van iemand die zal doen wat het beste is voor uw situatie.

Onnodig te zeggen dat het kiezen van een advocaat lastig kan zijn, vooral als het niet iets is waar advocaten in gespecialiseerd zijn. Lokale advocaten gebruiken soms trucs om u binnen te krijgen in hun praktijk, door te doen alsof ze een familie zijn

Ze hebben nooit in het familierecht gezeten, hebben heel weinig familierechtzaken behandeld en zijn zelden voor familierechtrechters geweest. Je echt niet wilt dat dat soort advocaat de behandeling van uw echtscheiding procedure, zelfs als ze goedkoop zijn.

Interview en onderzoek

Sommige echtscheiding advocaten beweren dat ze ervaren zijn in het familierecht, maar hebben geen referenties om hun vorderingen te ondersteunen. Om een goede echtscheiding advocaat te vinden, moet je interviewen en onderzoeken potentiële advocaten door te vragen voor collega’s of klanten verwijzingen die de kandidaat professionaliteit en ervaring kan getuigen.

Maar hoe weet je wie geloofwaardig is?

U kunt hen vragen naar eerdere ervaring in het familierecht, of ze voogdijzaken hebben behandeld, of ze de advocaat van de echtgenoot kennen, of ze de senior advocaat zijn?

Familierecht kwesties zijn complex, veel advocaten willen echtscheidingszaken, maar ze zijn meer als een echtscheiding coach en niet in staat om bemiddelingen of het juridische proces te behandelen.

Luister naar rode vlaggen

Een goede echtscheidingsadvocaat zal in staat zijn om u door het familierechtsysteem te loodsen. Loop met hen mee, en raak niet verdwaald! Advocaten die niet weten wat ze doen, advocaten die u proberen te overtuigen om niets te zeggen in het bijzijn van de advocaten van uw echtgenoot, en degenen die hun kwalificaties of vaardigheden verkeerd voorstellen, zijn rode vlaggen.

Vraag naar referenties voor zaken en vraag om een proefscheiding om te zien of het werkt. Hier zijn een paar dingen waar u op moet letten als u een echtscheidingsadvocaat kiest.

  • De juiste echtscheidingsadvocaat zal empathisch zijn met uw echtscheiding
  • De juiste echtscheidingsadvocaat zal het echtscheidingsrecht begrijpen
  • De juiste advocaat zal zich niet bemoeien met of in uw persoonlijke leven of dat van uw ex-echtgenoot
  • De juiste echtscheidingsadvocaat zal weten dat vertrouwelijke informatie privé blijft.

Maak uw keuze

Enkele van de kwaliteiten die ik zoek in potentiële advocaten of een echtscheiding advocaat zijn empathie, begrip, en kennis. Potentiële advocaten zal begrijpen uw eigen unieke omstandigheden.

De verkeerde persoon zal empathie missen. Empathie is een van de belangrijkste eigenschappen om te hebben bij de behandeling van een familierecht zaak, want het is noodzakelijk dat je het gevoel dat uw advocaat begrijpt wat je doormaakt.

Een goede advocaat zal begripvol zijn en weten wat het is om te werken met een advocaat van de tegenpartij.

De echtscheiding advocaat zal niet begrijpen hoe uitdagend het echtscheidingsproces kan zijn. In veel gevallen hebben de echtscheidingsadvocaten zelf kinderen of ex-echtgenoten die deel uitmaken van dezelfde moeilijke situatie als u.

Je hebt een advocaat nodig die niet alleen kinderbijslag, een collaboratief echtscheidingsproces, voogdij kwesties, en bemiddeling begrijpt. Hij moet ook begrijpen dat dit een emotioneel proces is.

Het kiezen van de verkeerde advocaat kan een verwoestende ervaring zijn. Gaan door een echtscheiding is al moeilijk genoeg, dus het kiezen van de juiste advocaat vs de verkeerde advocaat is essentieel.

Een potentiële advocaat moet de beste advocaat, met een goede juridische strategie in echtscheidingsprocedures, biedt juridische echtscheiding diensten, heeft een track record in collaborative echtscheiding, fungeert als een echtscheiding coach, en is open, eerlijk, en empathisch in uw eerste gesprek.

De ideale advocaat moet uw beste belangen in het achterhoofd, zoals elke advocaat zou moeten hebben. Ze moeten terug telefoontjes en voldoen aan al uw juridische echtscheiding behoeften als een advocaat.